woensdag 28 december 2016

Viskoekjes met gembermayonaise

Voorgerecht, 4 personen
300 gr gerookte zalm- of forelfilet
400 gr gekookte en fijngestampte aardappels, goed koud

4 bosuitjes, in ringen
1 el groene Thaise currypasta
1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 el verse koriander, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
zout en peper naar smaak
75 gr bloem
zonnebloemolie
2 el ingemaakte roze sushigember
1 el gembernat
ca. 150 gr mayonaise

Verwijder het vel van de vis en verdeel in kleine stukjes. Doe in een kom met de aardappel, bosui, currypasta, rode peper, koriander en ei. Voeg zout en peper toe en meng alles met een vork. Vorm er met vochtige handen kleine burgertjes van. Laat ze in de koelkast minstens 30 minuten opstijven.

Roer intussen in een schaaltje de mayonaise, gember en gembernat door elkaar. Als je dat lekker vindt kun je natuurlijk meer gember toevoegen! Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Schud de bloem in een diep bord en meng er wat zout en peper door. Wentel de viskoekjes door de bloem en schud het teveel eraf. Verhit in een grote koekenpan 3 cm olie op middelhoog vuur. Bak de viskoekjes 2 min aan elke kant tot ze goudbruin en knapperig zijn en serveer met de gembermayonaise.

Dit recept stond al op dit blog en eigenlijk maak ik met kerst bijna nooit iets wat ik al eerder heb gemaakt. Moet je nagaan hoe lekker deze zijn.















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen