woensdag 28 december 2016

Geroosterde pastinaak met pecannotencrunch

Bijgerecht of eventueel voorgerecht
4 personen

600 gr pastinaken
olijfolie
75 gr pecannoten
1 teen knoflook
2 el tijm, blaadjes geplukt

Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in de lengte in vieren. Kook de pastinaken ongeveer 8 minuten, giet af en laat uitdampen. Dit kan van tevoren. Je kunt de pastinaken bijvoorbeeld 's middags al koken en dan afmaken vlak voordat je wil gaan eten. De pecannotencrunch kan ook van tevoren gemaakt worden:
Rooster de noten in een droge koekenpan. Stamp de knoflook fijn in een vijzel, voeg tijm en een beetje zout toe. Voeg de pecannoten toe en stamp grof. Voeg 2 el olie toe en roer door.
Bereiden:
Verhit een grillpan op heet vuur tot gloeiend heet. Gril de pastinaken, leg op een schaal en verdeel er de pecannotencrunch over.

In één woord zalig!!! Wacht absoluut niet tot kerst om dit gerecht te maken, echt. Van het hele diner misschien wel mijn favoriet.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen