woensdag 28 december 2016

Gember-perencocktail en bruschetta met ricotta, prosciutto en kersen

Cocktail

8 personen

1 fles Prosecco of Cava
1 potje stemgember op siroop
perensap
1 el suiker
1 el kaneelpoeder

 Meng de suiker en kaneel in een diep bord of een kom. Maak de rand van een champagneglas nat met water en doop in het suiker-kaneelmengsel.
Schenk een eetlepel gembersiroop in het glas. Doe er gelijke hoeveelheden perensap en Prosecco of Cava bij. Versier de rand van het glas met wat gember.

Hapje of voorgerecht
4 personen

1 ciabatta
1 el olijfolie
1 bakje ricotta
goede kwaliteit gedroogde ham, bv. Parma of Serrano
kersen, vers of uit de diepvries
goede groene olijfolie om te bedruppelen
beetje zwarte peper uit de molen

Verhit een grillpan op hoog vuur tot gloeiend heet. Snijd de ciabatta en bestrijk de sneetjes met olijfolie. Rooster ze in de grillpan aan beide kanten tot ze mooie zwarte streepjes hebben.
Besmeer de sneetjes met ricotta, leg er een stukje ham op en een paar (ontdooide) kersen. Maal er wat zwarte peper over en bedruppel met de groene olijfolie.

Simpel en erg lekker. Een feestelijk begin voor een speciaal diner!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen