dinsdag 27 december 2011

krabkoekjes met kruidensaus

Hapje
(voor ongeveer 24 koekjes, ik maakte zelf de helft)

500 gr krabvlees (kan uit blik, druk het vocht er goed uit)
geraspte schil van 1 limoen
4 bosuitjes, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1/2 tl paprikapoeder
100 gr broodkruim (gebruik oud wit brood van bv een stokbrood en maal fijn in de keukenmachine)
100 ml mayonaise
2 eidooiers, licht geklopt
1 eiwit, tot zachte pieken geklopt
olijfolie om in te bakken
verse korianderblaadjes en 1/2 limoen, voor de garnering

Kruidensaus:
flinke hand waterkersblaadjes
150 gr yoghurt
2-4 el mayonaise
flinke hand gemengde kruiden (koriander, munt, peterselie)
2 bosuitjes, fijngesneden
sap van 1 limoen

Maak eerst de saus:
Pureer alles in een blender of met de staafmixer , dek af en bewaar in de koelkast.

Voor de koekjes:
Doe de krab, limoenrasp, bosui, rode peper, parikapoeder en broodkruim in een kom met zout en peper en meng door elkaar. Spatel de mayonaise en eidooiers erdoor en spatel dan het geklopte eiwit er luchtig door. Vorm met je handen tot +- 24 ovlae koekjes en zet 30 min in de koelkast. (je kunt ze natuurlijk ook langer van tevoren maken).
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krabkoekjes aan elke kant mooi goudbruin, ongeveer 2 min aan elke kant.
Garneer met de korianderblaadjes en 12 limoen en serveer met de kruidensaus en een glaasje bubbels.

Heerlijk en absoluut voor herhaling vatbaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen