woensdag 8 december 2010

Pompoensoep met kaneel

4 personen

1 pompoen van ongeveer 1 kilo, in grove stukken
1 grote, oranje zoete aardappel, in grove stukken
olijfolie
zout en zwarte peper
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
1 tl kaneel, of meer naar smaak
mespuntje gedroogde chilipeper
1 tot 1,5 liter groentenbouillon
pijnboompitten, bruin geroosterd in een droge koekenpan
schep Griekse yoghurt of crème fraiche
eventueel gehakte koriander of peterselie 

Maak de bouillon en houdt warm op het kleinste vuur. Fruit de ui in een scheut olijfolie ongeveer 15 minuten op laag tot middelhoog vuur in een grote soeppan. Doe dan de aardappel, knoflook, kaneel en chilipeper erbij en bak 5 minuten. Doe er nog wat zwarte peper uit de molen bij. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
Doe de pompoen erbij en schep even goed om. Doe dan de bouillon erbij, zorg dat de groenten net onderstaan. Kook totdat de groenten gaar zijn, ongeveer 20 minuten, langer mag ook. Check met een vork.
Pureer de soep glad met de staafmixer of in een blender. Warm nog even goed door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Serveer de soep met wat Griekse yoghurt erin, bestrooi met de pijnboompitten en eventueel peterselie of koriander en serveer. 
 
Dit recept heeft door de jaren heen een hele verandering doorgemaakt. Van een vrij tijdrovende procedure is het veranderd in een supermakkelijk recept en dat zonder smaakverlies! Mijn favoriete soep ever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten