maandag 20 december 2010

Pastaschelpen gevuld met ricotta in tomatensaus

Hoofdgerecht
2-4 personen

Grote pastaschelpen (conchiglione) ongeveer 10 pp

vulling:
1 bakje ricotta
geraspte citroenschil van een 1/2 citroen
zwarte peper en nootmuskaat
3 el geraspte parmezaanse kaas
1 ei

tomatensaus:
2 blikken tomatenblokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
olijfolie
een scheut balsamicoazijn
handvol verse basilicum
handvol verse peterselie
peper en zout

nog een handje geraspte parmezaanse kaas voor erover
een bol mozzarella

Verwarm de oven voor op 180C
Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
Maak intussen de tomatensaus: Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of hapjespan. Doe er de tomatenblokjes in met de knoflook, balsamicoazijn, peper en zout en laat een kwartiertje pruttelen. Doe er vlak voor dat je hem van het vuur haalt de basilicum en peterselie bij.
Doe de ricotta in een kom en meng met het ei, de parmezaanse kaas, peper en zout, nootmuskaat en citroenschil.
Als de pastaschelpen klaar zijn en een klein beetje afgekoeld, vul ze dan met het ricottamengsel.
Bedek de bodem van een flinke ovenschaal met een laagje tomatensaus. Verdeel hierover de gevulde pastaschelpen. Verdeel de rest van de tomatensaus over de schelpen, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met parmezaanse kaas. Nog wat olijfolie eroverheen als je wilt en zet dan 15 min. in de oven.
Serveer met een groene salade.

ZALIG!! Dit is de reden waarom je in Italië zou willen wonen.

1 opmerking:

  1. Hey Angeline,
    Ik ga nú je gevulde pastaschelpen maken.
    Mjjjjjjjjjjamie

    xS

    BeantwoordenVerwijderen