zondag 10 mei 2020

Shaksuka


4 personen

1/2 tl komijnzaad
olijfolie
2 grote uien, in ringen
2 rode en 2 gele paprika's, in repen                                      
4 tl ruwe rietsuiker
2 laurierblaadjes
de blaadjes van 6 takjes tijm
bosje peterselie, fijngesneden
bosje koriander, fijngesneden
6 tomaten, gehakt
2 buisjes saffraan
een snuf cayennepeper
4 eieren
zout en zwarte peper

Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan of hapjespan 2 minuten op hoog vuur. Voeg een flinke scheut olie en de uien toe en bak 5 minuten. Doe de paprika, suiker, laurier, tijm, peterselie en koriander erbij en bak alles 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.

Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 minuten pruttelen. Voeg tussendoor steeds wat water toe zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Maak op vier plaatsen in de pan een beetje een holletje in het mengsel en breek daar de eieren in. Bestrooi ze met een beetje zout en zet het deksel op de pan. Laat 10-12 minuten op heel laag vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Serveer met lekker vers brood.

Weer een briljant gerecht van Ottolenghi uit het boek Plenty. Een feest van kleur en smaak en niemand die het vlees mist.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten