zondag 10 mei 2020

Bitterkoekjespudding

6-8 personen


250 gram bitterkoekjes
(bewaar er een paar om te garneren) 
65 gram maizena
2 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels suiker
500 ml volle melk
500 ml slagroom
3 eetlepels Amaretto

Doe de maizena met de vanillesuiker en de suiker in een kom. Voeg 100 ml van de melk toe en roer tot een glad papje.

Verkruimel de bitterkoekjes grof. Breng in een steelpan de rest van de melk met de slagroom en de bitterkoekjes aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken, tot de bitterkoekjes helemaal uit elkaar zijn gevallen. Roer regelmatig.

Draai het vuur laag. Voeg het maizenapapje al roerende toe aan de warme bitterkoekjesroom. Laat op heel laag vuur nog een minuut of 3 koken, roer goed met een houten lepel. Neem de pan van het vuur en roer de Amaretto erdoor.

Spoel een puddingvorm van 1 liter om met koud water. Laat de vorm een beetje uitlekken (niet afdrogen!!). Schenk de pudding in de vorm. Dek af met huishoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Dit is zó'n leuk toetje om te maken: altijd spannend als het gestort moet worden en elke keer weer even leuk als het lukt! Garneer de pudding met een paar bitterkoekjes en serveer er een glaasje Amaretto bij, héérlijk!

Dit is een recept van Janneke Philippi uit haar boek Mijn Favoriete Desserts. Een supermooi boek wat ik van harte aanbeveel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten