zaterdag 29 januari 2011

Zelfgemaakte zoete chilisaus

4-5 personen

3 rode pepers, fijngehakt (maar het hoeven geen heel kleine stukjes te zijn, kan ook in ringetjes) Laat voor een minder hete versie de zaadjes eruit.
250 ml rijstazijn
2 tl sojasaus
185 gr suiker
1 grote teen knoflook, fijngesneden

Meng alles in een steelpan en roer op laag vuur tot de suiker oplost. Breng aan de kook en kook tot het mengsel is ingekookt tot een stroperige saus (ongeveer 5 min.).
Neem van het vuur en laat afkoelen.

Ik weet wel dat het veel makkelijker én goedkoper is om in de supermarkt of toko een heel grote voordeelfles zoete chilisaus te kopen. Maar dit is veel leuker! En eerlijk is eerlijk : ontzéttend lekker.
Gebruik bv als dipsaus bij gehaktballetjes die je hebt gedraaid met uitjes, koriander, citroengras, groene peper en gember.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen