zondag 2 januari 2011

Ricottabolletjes met peer in honingrozemarijnsiroop

Nagerecht
4 personen

1 vanillestokje
1 bakje ricotta
1/2 bakje mascarpone
rasp van 1 citroen
poedersuiker
8 el honing
2 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
2-3 stevige, rijpe peren

Snijd het vanillestokje open en schraap er het merg uit. Meng de ricotta met de mascarpone, citroenrasp en het vanillemerg, roer door elkaar. Breng op smaak met poedersuiker en zet in de koelkast.
Verwarm de honing op een heel laag vuur en voeg de rozemarijn toe. Laat even trekken. Schil de peren en snijd in stukjes. Meng de peer met de honingsiroop. Maak met een ijstang bolletjes van het ricottamengsel en schep de siroop eromheen.
Serveer met een glas dessertwijn, bij dit nagerecht past een zoete Riesling.

Laat de dessertwijn niet achterwege, want juist die combi maakt het zo lekker! Een ideaal nagerecht voor als je er al 5 gangen op hebt zitten.
Ik vond het mengsel nogal slap om echt bolletjes van te kunnen scheppen, volgende keer misschien even een half uur in de vriezer..

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen