2 personen
2 lamsschenkels
4 kleine uien, in vieren
3 laurierblaadjes
2-3 takjes rozemarijn
2,5 dl vleesbouillon
2,5 dl rode wijn
3 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
1 volle el grove mosterd
Verwarm de oven op 160C.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan en braad schenkels rondom bruin.
Doe de uien met de laurier, takjes rozemarijn en tenen knoflook bij de schenkels en bestrooi met wat zouten royaal zwarte peper. Giet de bouillon en de wijn erover. Doe de deksel op de pan en zet 1,5 uur in de oven.
Roer halverwege de braadtijd de mosterd door de saus en keer dan ook de schenkels om.
Lekker met aardappelpuree óf met de aardappelbroodjes die ook op dit blog staan!
Dit is een spectaculair gemakkelijk recept waarmee je ook nog hoge ogen gooit. De aardappelpuree is eigenlijk nog het meeste werk!
Makkelijk aan te passen voor meerdere personen, gewoon meer schenkels gebruiken en wat meer vocht, maar dan heb je wel een serieus grote pan nodig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten