zondag 17 oktober 2021

Lamsburgertjes met yoghurtsaus

2 personen

 yoghurtsaus
 250 gr griekse yoghurt
1 el sumak 
1 el olijfolie
1 el citroensap
 
lamsburgertjes
 300 gr lamsgehakt
1 ei
1 klein uitje, heel fijn gehakt
1 teen knoflook, geperst 
1 el ras-el-hanout
eventueel nog een tl komijnzaad
zeezout en zwarte peper uit de molen
 
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom en zet tot gebruik in de koelkast.
 
Meng alle ingrediënten voor de burgertjes door het lamsgehakt en kneed het flink door. Vorm er met vochtige handen kleine burgertjes van. Zet 30 minuten in de koelkast.

Doe een scheut olijfolie in een koekenpan of hapjespan en zet op halfhoog tot hoog vuur. Bak de burgertjes 7 à 8 minuten, keer halverwege, tot ze goudbruin zijn. Dien op met de yoghurt.

Samen met de ovenrijst en de perziksalade die ook op dit blog staan is dit echt een fantastisch menu!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten