vrijdag 29 oktober 2021

Halloween ghost cheesecake


 
8 à 10 personen
300 gr Oreo-koekjes 
75 gr ongezouten roomboter, gesmolten
180 gr witte marshmallows
50 ml melk
500 gr roomkaas (bv. Philadelphia naturel)
200 ml slagroom
1 tl vanille-extract
 
Voor de spookjes:
2 eiwitten
200 gr fijne suiker
snuf zout
zwarte eetbare-inktpen of zwarte kleurstof uit een potje
 
Een springvorm van 24 cm met bakpapier op de bodem. 

Maak eerst de cheesecake:
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Roer er de gesmolten boter door en druk uit op de bodem van je springvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Doe de melk met de marshmallows in een grote steelpan op laag tot middelhoog vuur en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen.
 
 
Doe de roomkaas, slagroom en vanille-extract in een kom en klop met een mixer tot een gladde, dikke massa. Doe er het nog warme marshmallowmengsel bij en mix tot het glad is. Vul de springvorm ermee en strijk de bovenkant glad. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Was de kloppers van de mixers heel goed af met heel heet water en afwasmiddel voordat je ze gebruikt voor de eiwitten.

Nu de spookjes:
Verwarm de oven voor op 120C/100C hetelucht. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Doe de eiwitten in een brandschone kom met een snuf zout en klop met de mixer tot het schuimig wordt en er al zachte pieken ontstaan. Doe er dan al kloppend eetlepel voor eetlepel de suiker bij, wacht tussendoor al kloppend elke keer 30 seconden. Als het goed is, krijg je een dikke, witte, glanzende massa met stijve pieken. 



Doe de meringue in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond en spuit grote klodders meringue op het bakpapier. Zet 1,5 uur in de oven. Zet de oven dan uit, maar laat de meringue in de oven staan om af te koelen.
Als ze helemaal zijn afgekoeld kun je er gezichtjes op maken met een eetbare-inktpen of met een kwastje en zwarte kleurstof uit een potje.

Echt een leuke taart om te maken, te serveren én op te eten! De hoeveelheid marshmallow is precies goed waardoor de cheesecake wel zoet is, maar niet té en de consistentie is heerlijk zacht. De cheesecake is supergemakkelijk te maken en hoeft niet eens in de oven, maar de spookjes waren toch wel wat lastiger dan ik had verwacht. Ik heb het drie keer opnieuw moeten doen omdat ik veel te haastig was met de suiker bij de eiwitten doen. Het begon elke keer goed, maar tot twee keer toe stortte mijn mooie glanzende meringue helemaal in. Na wat goede raad van internet heb ik kleinere schepjes suiker gebruikt en tussendoor elke keer 30 seconden gewacht en toen lukte het. In het recept (uit de BBC Good Food) stond 200 gr suiker, maar uiteindelijk heb ik veel minder gebruikt, ik denk de helft ongeveer. Ook moet je zorgen dat je eiwitten goed gescheiden zijn zonder een spoortje eigeel erbij en dat je kom en je kloppers brandschoon en gegarandeerd vetvrij zijn.
Een andere tip was nog een eetlepel maizena erbij en poedersuiker gebruiken. Dat ga ik de volgende keer zeker uitproberen!
Ook heb ik voor de zekerheid de ovendeur een klein stukje open laten staan (pollepel ertussen), omdat ik had gelezen dat het vocht dan beter weg kan en de meringue dan beter droogt (uiteindelijk was het toch nog behoorlijk plakkerig, dus helemaal zoals het hoort waren ze niet, maar ze smaakten toch goed).
Ik had speciaal een eetbare-inktpen gekocht, maar ook dat was véél moeilijker dan het leek! De gezichtjes werden niet echt zwart, eerder grijs, en omdat de punt van de pen scherp is, prik je nogal snel door de meringue heen. Niet echt ideaal. Volgende keer gebruik ik zwarte kleurstof uit een potje met een kwastje, dat lijkt me veel effectiever!
In het originele recept stond dat je het koekjesmengsel ook moet uitduwen over de zijkant. Ik vond het leuker om de zijkant te versieren met nepspinnen, dus ik heb gewoon alleen de bodem bedekt.
 

donderdag 21 oktober 2021

JAM!

 

Jam maken is leuk en verschrikkelijk gemakkelijk! En het voordeel van zelf maken is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt: je kunt van alles en nog wat toevoegen aan je fruit om zo de leukste smaken te krijgen die je nergens in de winkel kunt kopen. 
Het meeste werk is eigenlijk nog om de jampotjes én deksels te steriliseren. Dat moet je wel echt doen, want anders heb je kans dat je jam al snel gaat bederven. Ik gebruik altijd een teiltje met veel soda en laat de kraan heel heet lopen. Daarna zet ik de potjes nat ondersteboven op een schone theedoek. Je kunt ze ook steriliseren in de vaatwasser. In gesteriliseerde potjes blijft de jam minstens een jaar goed, in mijn ervaring zelfs nog veel langer.

Het basisrecept is eigenlijk altijd hetzelfde en staat ook op de verpakking van de geleisuiker. Ik gebruik altijd geleisuiker speciaal halfzoet. Aan dat basisrecept kun je makkelijk smaken toevoegen. Het fruit kun je naar eigen smaak grof snijden, heel laten of geheel of gedeeltelijk pureren (ik doe dit altijd als het al heet is met de staafmixer in de pan en laat graag ongeveer 1/4 heel).

Basisrecept:

1250 gr fruit
500 gr geleisuiker speciaal halfzoet
een scheutje sinaasappelsap

Doe het fruit met de suiker en het sinaasappelsap in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat een paar minuten goed doorkoken. Mijn ervaring is dat het niet zo nauw komt met hoeveel minuten je de jam precies kookt, het komt niet aan op een minuutje meer of minder. Op de verpakking staat 1 minuut, dát vind ik dan weer erg kort. Pureer eventueel geheel of gedeeltelijk met de staafmixer. 
Vul de gesteriliseerde potjes tot de bovenrand (kijk uit, de jam is enorm heet!), draai de deksels er stevig op en zet de potten ondersteboven op een schone theedoek om af te koelen.
 

 
Lekkere smaakcombinaties zijn:

Abrikozen met amandelessence: zálig, echt waar. Ik gebruikte ongeveer 1/4 tl amandelessence op ongeveer 1 kilo fruit, maar dat is ook een kwestie van smaak. Beetje experimenteren dus. Roer de amandelessence erdoor nadat je de jam van het vuur hebt gehaald, dus nadat het gekookt heeft.

Blauwe bes met basilicum: een gouden combi. Gebruik een klein bosje op ongeveer 1 kilo blauwe bessen. Laat met takjes en al meetrekken tijdens het koken en vis het er erna uit, óf snijd fijn en roer na het koken door de jam en laat erin zitten.
Blauwe bessen combineren ook heel lekker met tijm, rozemarijn en laurier. Ook die kun je mee laten koken en er naderhand uitvissen. Deze combinaties zijn allemaal ook heel lekker met ander donker fruit zoals kersen en bramen.

Pruim met citroen: Roer na het koken de geraspte schil van 1 citroen door de jam. Héérlijk.
 
Pruim met steranijs: echt iets voor de winter! De steranijs kun je meekoken en naderhand erin laten zitten. Ziet er ook nog eens leuk uit.

Appel of peer of appel én peer met kaneel en rozijnen. Misschien een kruidnageltje, wat vanille. Je kunt alles mee laten koken. Alleen als je vanille-essence gebruikt zou ik dat ná het koken toevoegen.

Aardbeien met munt: de munt mee laten trekken aan de tak en naderhand eruit vissen, óf de munt fijnsnijden en na het koken door de jam roeren en erin laten zitten. Aardbei combineert ook heel lekker met dragon en met vanille (essence of stokje). 

Ik heb een grote citroenverbena in de tuin, dat lijkt me ook een goede combi, iets voor volgende zomer!


Nectarine-tomatensalade

2 personen

3 nectarines, in parten
3 tomaten, in parten

Leg op een schaal en bestrooi met:

verkruimelde feta
1/2 rode ui in ringen
handje gehakte pecannoten, als je wil geroosterd in een droge koekenpan
verse munt,gescheurd
verse basilicum, gescheurd

Aanmaken met goeie olijfolie extra vierge en een beetje zeezout

Lemon twist met cranberry-vanilleboter

8 personen

275 ml karnemelk, op kamertemperatuur
500 g bloem, gezeefd
1 zakje gedroogde gist, 7 g
175 g roomboter, op kamertemperatuur
270 g lemon curd
1 vanillestokje, opengesneden
2 el gedroogde cranberry’s, grof gehakt
2 el amandelschaafsel (optioneel)
poedersuiker (optioneel)

Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren. Zorg ervoor dat de karnemelk op kamertemperatuur is, anders mislukt het rijzen. Verwarm evt. licht in een steelpannetje.

Doe een flinke snuf zout onder in de kom van een keukenmachine en voeg bloem, gist, karnemelk, 50 g boter en 1 flinke el lemoncurd toe (zout en gist moeten elkaar niet raken). Kneed in de keukenmachine (of met een mixer met deeghaken) tot een soepel deeg. Laat het afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.

Schraap intussen met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Prak met een vork het vanillemerg en de cranberry’s door de resterende 125 g boter. Schep de cranberry-vanilleboter in een schaaltje en bewaar afgedekt in de koelkast.

Druk het deeg plat en rol het uit tot een lap van 30×34 cm. Bestrijk het deeg met de rest van de lemon curd, houd de randen vrij. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Halveer de rol in de lengte en draai de 2 strengen met het snijvlak naar boven. Draai (twist) de strengen voorzichtig om elkaar en leg ze op een royaal met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het brood met het amandelschaafsel en laat afgedekt nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het brood in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Bereiden: leg de lemon twist op een schaal en bestrooi met poedersuiker. Snijd het brood in plakken en geef de cranberry-vanilleboter erbij.

Dit is dus precies waarom je zelf iets bakt in plaats van naar de winkel te gaan. Belachelijk lekker én ook nog iets om echt trots op te zijn als je het uit de oven haalt! Het recept geeft aan dat het voor 8 personen is, maar ik kan u melden dat wij dit hele brood met 2 personen hebben weggewerkt😋

dinsdag 19 oktober 2021

Lamsschenkels uit de oven

 2 personen

2 lamsschenkels
4 kleine uien, in vieren
3 laurierblaadjes
2-3 takjes rozemarijn 
2,5 dl vleesbouillon
2,5 dl rode wijn
3 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
1 volle el grove mosterd

Verwarm de oven op 160C.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan en braad schenkels rondom bruin. 
Doe de uien met de laurier, takjes rozemarijn en tenen knoflook bij de schenkels en bestrooi met wat zouten royaal zwarte peper. Giet de bouillon en de wijn erover. Doe de deksel op de pan en zet 1,5 uur in de oven.
Roer halverwege de braadtijd de mosterd door de saus en keer dan ook de schenkels om. 
Lekker met aardappelpuree óf met de aardappelbroodjes die ook op dit blog staan!

Dit is een spectaculair gemakkelijk recept waarmee je ook nog hoge ogen gooit. De aardappelpuree is eigenlijk nog het meeste werk!
Makkelijk aan te passen voor meerdere personen, gewoon meer schenkels gebruiken en wat meer vocht, maar dan heb je wel een serieus grote pan nodig!

Pappardelle met rozenharissa

 4 personen

olijfolie
1 flinke ui, in dunne plakken
3 el rozenharissa 
400 gr cherrytomaten
60 gr ontpitte kalamata-olijven
20 gr kappertjes
bosje peterselie, grof gesneden
500 gr pappardelle
schep Griekse yoghurt
zout

Doe een scheut olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en zet op halfhoog tot hoog vuur. Fruit de ui tot die gaar en gekaramelliseerd is. Doe de harissa, tomaten, olijven, kappertjes en 1/2 tl zout erbij en bak nog 3-4 minuten. Roer er 200 ml water door en breng de saus aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Laat daarna zonder deksel nog 5 minuten zachtjes koken tot de saus wat is ingedikt. Roer er 3/4 van de peterselie door.

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

Roer de pappardelle door de saus en verdeel over diepe borden. Serveer meteen, met een schep yoghurt erop en bestrooid met de rest van de peterselie.
Als je het lekker vindt kun je er nog wat geroosterde pijnboompitten overheen gooien.

Ik hoor u denken: Rozenharissa? Weer zo'n ingrediënt waar ik stad en land voor af moet lopen. Nou, ik kan u vertellen dat je rozenharissa tegenwoordig zelfs gewoon bij de Jumbo hier in mijn kleine dorpje kan krijgen! En dat komt natuurlijk mede door Ottolenghi, van wie dit recept is. Overigens hebben ze bij mijn Jumbo tegenwoordig zelfs drie verschillende soorten naast elkaar staan...niks buitenissigs aan dus! 
Wil je je gerecht minder pittig, kies dan gewoon voor minder harissa, ik gebruik meestal ongeveer 1,5 el. 

zondag 17 oktober 2021

Salade met perzik en vijfkruidenpoeder

4 personen

1,5 el appelazijn
1 tl ahornsiroop
1/4 tl Chinees vijfkruidenpoeder
1 el olijfolie (bij voorkeur extra vierge)
1 sjalot of half rood uitje, in dunne plakjes
3 niet té rijpe perziken of nectarines, in partjes
100 gr frambozen (laat ik zelf altijd weg)
zakje gemengde sla
zout
 

 
 Meng in een slakom de eerste 5 ingrediënten met wat zout. Voeg de frambozen toe, prak ze licht met een vork en voeg dan ook de overige ingrediënten toe. Meng alles goed en dien op.
 
Een fantastische zomersalade van, daaristieweer: Ottolenghi! Zoals ik al aangaf laat ik de frambozen meestal achterwege, omdat ik vooral de combinatie van de perziken met het vijfkruidenpoeder echt wáánzinnig lekker vind! Deze salade doet het heel goed in een menu met de ovenrijst en de lamsburgertjes die ook op dit blog staan. Echt iets voor een lauwe zomeravond, buiten op het terras. 
 
 
Is het winter, dan heb je geen perziken (perziken uit blik is echt geen optie hoor!!!), maar dan combineer je de ovenrijst en de lamsburgertjes gewoon met een andere salade. Ik kan me ook voorstellen dat je de perziken vervangt door pruimen. Een ander soort fruit zoals appel of peer kan natuurlijk ook, maar dat verschilt wel op héél veel fronten van perziken. Pruimen komen dan denk ik het dichtstbij.
 

Ovenrijst met kaneel en cherrytomaten

 4-6 personen

800 gr cherrytomaten
12 tenen knoflook, gepeld
4 sjalotten, gepeld, in blokjes van 3 cm
bosje koriander, grof gesneden met stelen en al
bosje tijm, alleen de blaadjes
4 kaneelstokjes
100 ml olijfolie
300 gr basmatirijst
600 ml kokendheet water
zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 160C.

Verdeel de tomaten, knoflook, sjalotten, kruiden en kaneelstokjes in een diepe braadslee. Giet de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en royaal versgemalen zwarte peper en zet 1 uur in de oven.
Haal de braadslee uit de oven, strooi de rijst in een gelijkmatige laag over de groenten zonder alles door elkaar te roeren en zet opzij.

Verhoog de oventemperatuur tot 220C.

Overgiet de inhoud van de braadslede rustig met het kokendhete water. Dek de braadslede strak af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Haal de braadslede uit de oven en laat nog 10 minuten afgedekt staan. Verwijder de folie, schep de rijst rustig door en dien op.

Dit is een geniaal recept uit het kookboek Simpel van Ottolenghi (wie kent hem niet??). Het lijkt misschien veel werk, maar eigenlijk is het juist uitermate, nou ja: simpel! Het staat vooral in de oven.
Je kunt dit zo eten, als vegetarisch hoofdgerecht, maar samen met de lamsburgertjes en de perziksalade die ook op dit blog staan is het echt een supermenu!




Lamsburgertjes met yoghurtsaus

2 personen

 yoghurtsaus
 250 gr griekse yoghurt
1 el sumak 
1 el olijfolie
1 el citroensap
 
lamsburgertjes
 300 gr lamsgehakt
1 ei
1 klein uitje, heel fijn gehakt
1 teen knoflook, geperst 
1 el ras-el-hanout
eventueel nog een tl komijnzaad
zeezout en zwarte peper uit de molen
 
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom en zet tot gebruik in de koelkast.
 
Meng alle ingrediënten voor de burgertjes door het lamsgehakt en kneed het flink door. Vorm er met vochtige handen kleine burgertjes van. Zet 30 minuten in de koelkast.

Doe een scheut olijfolie in een koekenpan of hapjespan en zet op halfhoog tot hoog vuur. Bak de burgertjes 7 à 8 minuten, keer halverwege, tot ze goudbruin zijn. Dien op met de yoghurt.

Samen met de ovenrijst en de perziksalade die ook op dit blog staan is dit echt een fantastisch menu!




Chocoladepudding

4-6 personen

35 gr custard
1/2 liter volle melk
35 gr suiker
200 gr pure chocolade, in stukjes
1 grote el oploskoffie
slagroom 

Roer de custard en suiker door elkaar in een kommetje.
Neem 3 el van de melk en roer dit door het custardmengsel. Ik gebruik hier altijd een garde voor.
Verwarm de resterende melk. Roer er tijdens het verwarmen de oploskoffie door en smelt daarna de chocolade erin. Als de chocolade helemaal is gesmolten, voeg dan al roerend het custardmengsel toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat al roerend ca. 3 minuten zachtjes doorkoken (dit is de aanwijzing die op de custardverpakking staat, mijn ervaring is dat het eigenlijk al genoeg is als de kook er één keer overheen is gegaan. Zorg in ieder geval dat je goed blijft roeren en dat je het vuur niet te hoog hebt staan). Een pollepel is hier trouwens ideaal voor.
 
Doe de pudding in een kom of schaal. Als je houdt van een vel op je pudding dan laat je het gewoon zo, maar vind je een vel juist héél vies, doe dan huishoudfolie rechtstreeks op de pudding. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast (of eet het meteen op😁). Voor échte decadentie eet je dit met slagroom!
 
Echt, ik zou niet weten waarom je vla in een pak zou kopen, als je dit in 15 minuten zelf kan maken. Echt.
 

zaterdag 16 oktober 2021

Citroen-amandelcake

8 personen

225 gr ongezouten roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
225 gr fijne suiker
4 grote eieren, op kamertemperatuur
50 gr bloem
225 gr amandelmeel
1/2 tl amandelessence
geraspte schil en sap van 2 citroenen
slagroom
frambozenjam
 
Vet een springvorm van 21-23 cm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180C.
 
Boen de citroenen schoon met warm water.

Doe de boter en de suiker in een kom en klop met de mixer totdat je een zachte, lichtgekleurde crème hebt. Klop er één voor één de eieren door en voeg na elk ei een kwart van de bloem toe. Als alle eieren en de bloem zijn opgenomen kun je er het amandelmeel door spatelen en daarna de amandelessence, citroenschil en -sap. 
Giet het mengsel in de springvorm en zet ongeveer 1 uur in de oven, afhankelijk van de oven kan het wat korter of langer duren. Kijk regelmatig of de bovenkant niet te donker wordt, dek losjes af met aluminiumfolie als dat het geval is. Dit zou best al eens na 30 minuten kunnen zijn. 
De cake is gaar als een houten prikker er ongeveer droog uit komt. Ik zeg ongeveer omdat de cake wel lekker klef mag zijn, maar natuurlijk wel gaar moet zijn. Hangen er nog een paar kruimeltjes aan de prikker, dan is dat dus niet zo erg, maar er moet natuurlijk geen ongaar beslag aan zitten.
Haal de springvorm uit de oven en laat even 5 tot 10 minuten afkoelen. Haal daarna de cake eruit en laat die verder afkoelen op een rooster. 
 
NB de grootste fout die ik steeds maakte toen ik net begon met bakken, was dat ik de boter ijskoud uit de koelkast probeerde te gebruiken en dus lukte het natuurlijk niet om die te mixen met wat dan ook... Dus die kamertemperatuur, dat staat er niet voor niks bij! Uurtje van tevoren uit de koelkast😁

Deze cake is zo al lekker, maar met wat slagroom en een lepel frambozenjam erbovenop wel héél lekker!!! Recept van domestic goddess Nigella.




donderdag 14 oktober 2021

Romige paddenstoelenlasagne

 4-6 personen

olijfolie 
lasagnevellen
2 bollen mozzarella

Voor de paddenstoelensaus:

1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
800 gr kastanjechampignons
2 uien, fijn gehakt
2 winterpenen, fijn gehakt
400 gr gemengde paddenstoelen (bv oesterzwammen en shiitake), fijn gesneden
4 tenen knoflook, geplet
klein bosje tijm, alleen de blaadjes
250 ml rode wijn
250 ml passata
2 el ketchup
2 el mild paprikapoeder 

Voor de béchamelsaus:

50 gr roomboter
1 laurierblaadje
50 gr bloem
600 ml volle melk
3 el crème fraiche
geraspte nootmuskaat/nootmuskaatpoeder

Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom en overgiet met 125 ml kokend water. Zet opzij. Hak de kastanjechampigons fijn, eventueel in een keukenmachine.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan of braadpan en verhit op hoog vuur. Bak de uien, wortelen en kastanjechampignons met een snuf zout ongeveer 15 minuten, totdat het vocht uit de champignons is verdampt. Roer af en toe tot de champignons donkerbruin zijn en de andere groenten licht verkleurd.

Voeg de gemengde paddenstoelen, knoflook en tijm toe en bak nog 5 minuten, tot de paddenstoelen wat zachter zijn geworden. Vis nu het gedroogd eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en giet dit in de pan. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en doe ook in de pan. Roer de wijn, passata, ketchup en paprikapoeder erdoor. Laat 25 minuten zachtjes koken tot de saus wat is ingekookt en dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.

Nu de béchamelsaus: smelt de boter in een niet te kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg het laurierblaadje toe en bak een minuutje mee. Doe de bloem erbij en roer tot je een plakkerige pasta hebt. Voeg steeds een beetje melk toe, klop steeds met een garde, tot je een dikke saus hebt. Zet het vuur laag en laat 3-4 minuten koken onder regelmatig roeren. Verwijder het laurierblaadje, roer dan de crème fraiche en royaal nootmuskaat erdoor en breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.

Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht. 

Smeer een royale ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met lasagnevellen (misschien moet je ze breken om het geheel passend te maken). Verdeel er een laag paddenstoelensaus over, bedruppel dat met wat béchamelsaus en verdeel daar losjes wat mozzarella over. Herhaal tot alle paddenstoelensaus op is en eindig met lasagnevellen. Verdeel er een dikke laag béchamelsaus over en dan de resterende mozzarella en zet 40-45 minuten in de oven tot het bubbelt en de bovenkant goudbruin is. Laat 10 minuten rusten en serveer. 

Het is even wat meer werk, maar dat is meer dan de moeite waard! En serieus waar, het is net alsof je een lasagne zit te eten met vlees erin, dus dit gerecht is ideaal voor mensen die altijd roepen dat ze het vlees missen als ze vegetarisch eten.

Je kunt in plaats van crème fraiche ook geraspte parmezaanse kaas door de béchamelsaus doen!