voor 2 à 3 personen
3 rode paprika's
cherrytomaten, grote bak, liefst ook gele
groene pesto
1/2 potje Taggia-olijven
buffelmozzarella, 1 of 2 bollen, wat jij wil
vers basilicum, handvol
goede extra vierge olijfolie voor erover
gewone olijfolie om in te bakken
lekker brood voor erbij
Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd ze in repen van ongeveer 1 cm.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de paprika op hoog vuur. Schep nu en dan om, het is heel lekker als er de paprika een beetje "aanbakt", dus hier en daar bruine plekken krijgt van het bakken, maar het moet natuurlijk niet aanbranden! Laat ongeveer 8 tot 10 minuten bakken.
Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes doormidden en bak die op het laatst 1 minuut mee. Ze hoeven alleen maar een beetje warm te worden.
Neem de pan van het vuur. Meng een paar theelepels pesto door de groenten en doe de olijven erbij. Schep in een schaal en laat even 5 minuten staan.
In die 5 minuten kun je je basilicumblaadjes scheuren en het brood snijden en klaarzetten.
Schep de salade in kommen, verdeel er de mozzarella en de basilicum over. Giet er nog wat extra vierge olijfolie over en serveer.
Een heerlijke zomersalade, hier in huis echter al favoriet sinds april! Zo nu en dan staan er in de Allerhande echte pareltjes. Ik heb het nog niet voor elkaar gekregen om er een foto van te maken want elke keer willen we gewoon meteen eten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten