4 personen
750 gr krieltjes
4 eieren
250 gr gerookte makreelfilet
3el mayonaise
1 tl Dijonmosterd (of naar smaak)
1 bosuitje
200 gr botersla (zakje) of andere sla die jij lekker vindt
150 gr Hollandse rauwkost (zakje)
1 bakje tuinkers
Halveer de krieltjes en kook ze met schil in water met wat zout in 8 minuten gaar. Kook intussen ook de eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd ze in parten.
Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de mayonaise en de mosterd glad met 1 el water en wat zwarte peper. Snijd de bosui in ringetjes.
Verdeel de sla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
Weinig werk, veel effect!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten