zaterdag 14 mei 2016

Kipspiesen met ras-el-hanout, walnoten en pruimen

Voor 4 personen

marinade:
3 el honing
1 el ras-el-hanout
2 el rodewijnazijn
200 ml rode wijn
zout en zwarte peper uit de molen

en verder:
4 kipfilets
een handvol walnoten
een handvol gedroogde pruimen, of naar smaak

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer goed door elkaar. Snijd de kipfilet in niet te kleine stukken en schep door de marinade. Laat alles een paar uur marineren in de koelkast, hoe langer hoe lekkerder.
Rijg dan de stukken kip met de gedroogde pruimen aan spiesen. Gebruik zoveel pruimen als jij lekker vindt. Doe de marinade met de walnoten in een pannetje en kook het in tot een dikke saus.
Je kunt de spiesen grillen op de barbecue of onder de grill. Je kunt ze ook in de oven leggen. Verwarm de oven dan op ongeveer 200C voor en laat de spiesen er ongeveer 12 tot 15 minuten in liggen. Leg ze op een schaal en giet de warme walnotensaus erover.

Zalig recept, en heel erg lekker met DE beste salade van 2011!!! Beide recepten van de onovertroffen Yvette van Boven.
Ras-el-hanout is overigens een kruidenmengsel uit Noord-Afrika en tegenwoordig best makkelijk te krijgen. Ik koop het in een leuk blikje van Jonnie Boer bij de Appie of op de markt. Of in de Turkse/Marokkaanse supermarkt of op internet. De mogelijkheden zijn legio!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen