maandag 14 juli 2014

Crunchy parmezaankip met tomatensalade

2 personen

flinke hand geraspte parmezaanse kaas
handje panko (Japans broodkruim)
2 kipfilets
1 grote bak cherrytomaten, eventueel verschillende soorten, gehalveerd
1 teen knoflook, fijngesneden
olijfolie extra vierge
balsamicoazijn
een flinke hand vers basilicum blaadjes gescheurd
snuf gedroogd oregano

Verwarm de oven voor op 225C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de parmezaan met de panko. Bestrijk de kipfilets met olijfolie of boter, bestrooi met zout en peper en wentel ze door het paneermengsel. Leg ze op de beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven of tot ze gaar, goudbruin en knapperig zijn.
Maak intussen de tomatensalade: doe de gehalveerde cherrytomaten in een kom en meng er de gehakte knoflook, een scheut olijfolie extra vierge, een flinke scheut balsamicoazijn, de basilicum, de oregano en wat peper en zout door.
Serveer de kip met de salade.

Lekker.

Je kunt de salade natuurlijk oppimpen zoveel je wilt met extra groenten, andere kruiden of meer kruiden, olijven enzovoort.
Panko is te krijgen in goedgesorteerde supermarkten en in de toko.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen