donderdag 27 december 2012

Venkelsoep met hollandse garnalen en pernod

Voorgerecht
6 personen

1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 tl venkelzaad
2 el olijfolie
2 kruimige aardappel (middenmaat)
2 flinke venkelknollen + groen
1,2 lt groentenbouillon
125 ml room
250 gr hollandse garnalen
klein flesje pernod

Pel en snipper de ui en de knoflook. Vijzel of hak het venkelzaad fijn. Fruit ui en knoflook met het venkelzaad in de olie in een ruime pan. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de venkel in parten, verwijder de kern en de stelen en houd het groen apart. Voeg de aardappel en venkel bij het uimengsel en voeg de bouillon toe. Kook in ca 20 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en giet terug in de pan. doe de room erbij en verwarm nog heel even. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt nu 2 flinke el pernod door de soep roeren of je kunt ook de pernod er per bord/kom doorheen roeren. Verdeel over de borden, schep in elke bord/kom een paar lepels garnalen en bestrooi met venkelgroen.

Geweldige soep! De garnalen zijn helaas op de foto niet te zien, omdat ik diepe kommen gebruikte gingen ze kopje onder. Als je een diep bord gebruikt in plaats van een kom dan oogt dat mooier maar ach, als het maar lekker smaakt! Deze soep is overigens óók heel lekker zonder garnalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen