donderdag 27 december 2012

Paté van gerookte forel met mierikswortel

voorgerecht
4 personen

125 gr roomkaas naturel
2-3 volle theelepels mierikswortel uit een potje
1 citroen
klein bosje verse bieslook, fijngehakt
zout en peper
125 gr gerookte forel
toast

Doe de roomkaas, mierikswortel, geraspte schil van de hele citroen en het sap van een halve in een kom en roer door elkaar. Meng er het grootste deel van de bieslook door, proef een hapje en doe er naar smaak peper en zout door. Trek de forel in stukjes en spatel door het roomkaasmengsel. Doe in een mooie schaal of individuele kopjes, dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.

Heel makkelijk en heel erg lekker. Jamie maakt ze met yorkies (dan moet je beslag maken en aan de gang met de oven), dat is vast heel lekker maar ik vond het teveel gedoe dus heb het geserveerd met  toastjes en dat werkte prima. Geeft ook nog een lekkere crunch. Yum!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen