donderdag 27 december 2012

In sinaasappelsap gekonfijte venkel en knoflook

bijgerecht
4 personen

4 mooie venkelknollen
4 bollen knoflook
100 ml olijfolie van goede kwaliteit
500 ml versgeperst sinaasappelsap
2 el boter

Snijd de venkel in de lengte in partjes zodat de rokken aan elkaar blijven zitten. Snijd de ongepelde bollen knoflook horizontaal doormidden, zo krijg je mooie knoflookrozen. Doe de venkel en de knoflook in een niet te grote pan en schenk de olijfolie en sinaasappelsap erbij. Voeg de boter toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Breng zachtjes aan de kook en konfijt op heel laag vuur helemaal gaar in 45 minuten. Als je wilt kun je tot dit punt voorbereiden en dan wegzetten tot je het nodig hebt. Kan ook al een dag van tevoren.
Zeef de venkels en de knoflook boven een steelpan en leg even apart. Kook de sinaasappeljus tot ongeveer de helft in. Voeg de venkel en knoflook toe en warm goed door. Serveer in een mooie schaal.

Heel, heel, heel lekker! De knoflook is op deze manier echt zaaaaalig! Heel zeker dat ik dit gerecht nog wel vaker ga maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen