maandag 2 juli 2012

Italiaanse broodsoep

Soep
4-5 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 blikken gepelde tomaten
750 ml groentenbouillon
2 handen oud brood (bv van een stokbrood, zonder korst)
1 courgette, in blokjes
chili (gedroogde rode peper, kun je in de supermarkt ook krijgen in molentjes), naar smaak
zout en peper
goede olijfolie extra vierge

Fruit de ui in ruim olijfolie tot hij zacht is. Voeg de knoflook , de gepelde tomaten, bouillon, chili en brood toe en zout en peper naar smaak. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de courgette toe en laat nog 10 minuten garen. Proef op zout en peper.
Schep op en overgiet met de olijfolie.

Alweer een favoriet van Yvette van Boven! Zij heeft intussen 3 kookboeken geschreven: Home Made, Home Made Winter en Home Made Zomer, en ze zijn alle 3 favoriet bij mij! Liggen gewoon bij de boekhandel!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen