maandag 2 juli 2012

Honingsemifreddo met pijnboompitten


Voor 5-6 personen, 8 kan ook als ze minder gulzig zijn

1 ei
4 eidooiers
100 gr honing (ik gebruikte spaanse tijmhoning)
plus 3 el honing om te serveren
3 dl slagroom, stijfgeklopt
hand pijnboompitten, geroosterd in de koekenpan


Bekleed een brood- of patévorm van ongeveer 1 liter met plasticfolie.
Zet een pan op met een kleine laag water erin en breng aan de kook. Laat borrelen. Doe het ei, de dooiers en de honing in een kom en zet die kom bovenop de pan. Klop met een garde tot het mengsel bleek en dik is en er niets vloeibaar meer is.Het lijkt een beetje op vla, maar dan luchtiger. Op deze manier gaar je de eieren.
Spatel de geslagen slagroom door het eiermengsel en giet het dan in de vorm. Dek zorgvuldig af en zet minstens 2-3 uur in de vriezer.

Wanneer de semifreddo klaar is om geserveerd te worden kun je de vorm heel kort even dompelen in heet water, dan komt ie er makkelijker uit. Stort hem op een mooie schaal en bedruip met honing. Bestrooi met pijnboompitten.

Goddelijk (e huisvrouw, thanx Nigella)!

Je kunt een grote vorm gebruiken zoals hierboven beschreven. Dat is handig als er veel mensen komen eten, het ziet er mooi uit en je kunt het handig in plakken snijden. Op de foto kun je zien dat ik een andere vorm heb gebruikt, nl. de vorm die ook staat beschreven in het recept van de English Teacakes. Dan heb je leuke éénpersoonsporties en het ziet er heel profi uit. Ik kan me voorstellen dat je ook éénpersoonsporties zou kunnen maken met kleine kommetjes/bakjes. Bekleed die dan ook eerst met huishoudfolie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten