maandag 16 april 2012

gnocchi met blauwe kaas en peterseliepesto

Hoofdgerecht
3 á 4 personen (1 pak gnocchi vind ik persoonlijk net niet genoeg voor 4 personen, eerder goed voor 3 of zelfs 2 maar bepaal zelf. Het hangt ook een beetje af van de rest van de maaltijd)

1 pot geroosterde rode paprika, in stukken
1 verse rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 flinke handenvol platte- peterselieblaadjes
2 tenen knoflook, geperst
80 gr geraspte parmezaanse kaas
1 el slagroom
ca. 60 ml olijfolie
1 pak gnocchi
hand geroosterde pijnboompitten
75 gr blauwe kaas, bv. gorgonzola

Verwarm de grill voor tot middelmatig heet.
Meng de paprika, rode peper, peterselie, knoflook, parmezaan en room in een keukenmachine, blender of mengbeker voor de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk er 2-3 el olie bij tot er een gladde, dikke pesto ontstaat. Zet apart.
Kook de gnocchi in een grote pan tot ze boven komen drijven (ca. 3 minuten) en giet af.
Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de gnocchi tot ze goudbruin zijn. Schep in een ondiepe ovenschaal en roer er de pesto door. Verkruimel de blauwe kaas erover en bestrooi met pijnboompitten.
Zet 3-4 min. onder de grill tot de kaas smelt.
Serveer eventueel met een groene salade.

Enorm veel smaak, pitttig en troostrijk. Echt comfortfood. Een favoriet!

Als je geen grill hebt kun je de ovenschaal ook gewoon 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven zetten.

1 opmerking: