zondag 8 april 2012

Broodje roerei met bacon en champignons

Een stevig ontbijt of lunch (of  brunch)
2 personen

boter
2 of 3 eieren per persoon, ligt eraan hoe hongerig je bent
half doosje champignons, in schijfjes gesneden
4 plakjes bacon per persoon (of zoveel je wilt)
vers bieslook, fijngeknipt
peper en zout
stokbrood of ander brood, wat je zelf lekker vindt

Breek de eieren in een kom, doe er wat zout en peper naar smaak bij en kluts met een vork door elkaar. Zet apart.
Snijd het brood en leg het alvast klaar op de borden zodat je dadelijk alles meteen erop kunt scheppen.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en smelt er een klont boter in. Doe er de champignons bij en bak ze in de boter heerlijk bruin aan beide kanten. Doe in een kommetje en zet apart.
Bak in dezelfde pan de plakjes bacon uit en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan even schoon met keukenpapier of pak een andere, schone en smelt een klont boter op hoog vuur of gebruik olijfolie. Doe er de geklutste eieren in en laat héél even stollen, alleen de onderkant een beetje. Duw met een spatel naar één kant van de pan en laat het vloeibare gedeelte weer teruglopen. Herhaal zo vaak als nodig maar laat het ei vooral niet te lang bakken. Alleen maar tot het nét gaar is, dan blijft het ei heerlijk zacht en silky.
Schep het ei over het brood, verdeel er de champignons over en de plakjes bacon en strooi de bieslook erover.

Als ik geen zin heb om te koken maak ik dit ook wel eens als hoofdgerecht...zo lekker.
Het lijkt vreemd, maar ik heb wat eieren bakken betreft pas sinds kort het licht gezien. Om precies te zijn toen ik toevallig een filmpje zag van Jamie Oliver die roerei maakt. Ik liet het altijd vrij lang in de pan liggen en dan wordt het ei altijd een beetje rubberachtig en taai. Zo niet bij Jamie, want hij past bovenstaande techniek toe en voor mij persoonlijk was het een eye-opener.
Dus zo zie je maar dat het helemaal geen kwaad om een recept wat zo simpel lijkt toch maar te publiceren. Twijfel je, kijk dan gewoon eens op YouTube, want daar staan verschillende filmpjes op van Jamie die het voordoet. Excellent, darling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten