zaterdag 28 januari 2012

Coronation Chicken

Salade
4 a 5 personen

1 hele kip
2 stengels bleekselderij
3-4 takjes tijm
5 zwarte peperkorrels
5 korianderzaadjes
2 laurierblaadjes

Doe al deze ingrediënten in een grote pan en vul aan met water tot de kip onder staat. Breng aan de kook en laat een uur zachtjes sudderen. Laat de kip afkoelen en verwijder dan het vel.
Pluk het vlees van de kip en...

maak de salade:

kip
1 tl gemalen komijn
1/4 tl kurkuma
1 el currypoeder
200 ml griekse yoghurt
150 ml mayonaise
geraspte schil van 1 limoen
sap van een 1/2 limoen
2 el mangochutney (bij de AH staat dat bij de indiase producten)
1 mango in stukjes
1 hand grof gesneden koriander
geschaafde amandelen, geroosterd
brood, voor erbij

Verdeel het kippenvlees in stukjes en doe in een kom. Rooster in een droge koekenpan de komijn, kurkuma en currypoeder tot het gaat geuren, dit gaat best snel.
Schep de kruiden met de griekse yoghurt, mayonaise, limoenschil, limoensap en mangochutney door het vlees en roer goed door. Schep er de mango en de koriander door. Schep op en bestrooi met de amandelen. Serveer met lekker vers brood.

Zalige salade, daar haalt geen enkel akelig Johma-slaatje het bij!!
En bijkomend voordeel is dat je er een grote pan bouillon aan over houdt (ik had ongeveer 5 liter). Die kun je even zeven en op smaak brengen met zout en eventueel wat kippenbouillonblokjes. Zoveel als je zelf lekker vindt.
Ik had wat kip opzij gehouden als garnering voor de thaise kippensoep die ik de dag erna wilde maken, met deze bouillon natuurlijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen