woensdag 8 februari 2012

Strenge- wintersoep

4-5 personen

olijfolie
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
3 GROTE aardappels, geschild en in stukken
1/2 knolselderij, geschild en in stukken
1 liter kippenbouillon (groentenbouillon kan ook)
zout en peper naar smaak
snuf cayennepeper
1 bosje tijm en 1 bosje peterselie, samengebonden
2 blaadjes laurier
crème fraiche
bieslook, fijngeknipt

Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, aardappels en knolselderij toe. Schep af en toe om. Zet het deksel op de pan en laat alles op laag vuur in 10 minuten zacht worden maar niet bruinen!
Giet dan de bouillon erbij en voeg daarna alle andere ingrediënten toe behalve de crème fraiche en de bieslook. Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen.
Verwijder het bosje kruiden en de blaadjes laurier en pureer de soep met de staafmixer zijdeglad.
Schep de soep in lekker grote kommen, doe er een schep crème fraiche op en bestrooi met de bieslook.
Met brood erbij een volwaardige maaltijd.

Had je het koud?? NU NIET MEER!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen