vrijdag 6 januari 2012

Witte choco & steranijsmousse

Nagerecht
5 à 6 personen

4 dl room
6 steranijs
250 gr witte chocola

Laat de steranijs 15 min trekken in 2 dl room op heel laag vuur.
Draai het vuur uit en laat de chocola in blokjes smelten in de hete room.
Laat afkoelen en zeef het.
Klop de overige 2 dl room stijf en meng voorzichtig met het chocomengsel. Verdeel over kopjes of kommetjes of giet in een grote schaal en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Mijn bezoek viel bij de eerste hap stil en begon daarna allemaal tegelijk te roepen hoe lekker het was. Nou, beter kan niet toch? En nog supergemakkelijk ook! Met dank aan Yvette van Boven die ik intussen zeer hoog heb zitten. Koopt haar kookboeken!! (Home Made en Home Made Winter)

Variatie op een thema: Tiamariamousse
gebruik pure chocolade ipv witte. Warm de room dan gewoon op tot hij goed heet is en roer er dan de chocolade door. Laat een beetje afkoelen en roer er dan Tia Maria naar smaak doorheen. Laat helemaal afkoelen en spatel er dan de stijfgeslagen slagroom doorheen. Ik heb door deze slagroom nog een el suiker gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen