vrijdag 21 juli 2017

Warme paprikasalade met lamsvlees en harissa

Hoofdgerecht
2 personen

3 rode paprika's, in repen gesneden
een bakje cherrytomaten of snoeptomaten, gehalveerd
4 merguez-lamsworstjes
1 teen knoflook, geperst
2 tl harissa
3 lente-uitjes, in ringetjes
flinke hand dadels, gehalveerd en pit verwijderd
een bosje munt, fijngesneden
1 tl komijnzaad, grof gemalen in de vijzel
olijfolie

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de paprika op hoog vuur. Het is het lekkerst als de paprika wordt geschroeid, dus met zwarte randjes. Doe intussen de cherrytomaten in een kom en meng met de knoflook, komijn, harissa, munt, lente-ui, dadels en een goeie scheut olijfolie extra vierge.

Als de paprika's goed op weg zijn kun je de worstjes erbij doen. Bak ze mee tot ze lekker bruin zijn. Als ze gaar zijn, verdeel ze dan in stukjes. Roer de paprika's en worstjes door het tomatenmengsel en breng op smaak met zout en peper.

Het beste gerecht van 2017: simpel, snel en knalt van je bord af van de smaak!
O, even over het komijnzaad: je kunt natuurlijk ook voorgemalen komijnpoeder gebruiken, maar komijnzaad dat je zelf in de vijzel maalt heeft wel veel meer smaak. Als je tijd en zin hebt om het nog even te roosteren in een droge koekenpan voordat je het vijzelt, dan val je helemáál van je stoel! Als je nog geen vijzel hebt, bij de toko zijn ze helemaal niet duur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten