donderdag 17 november 2011

Knolselderij-saffraansoep

4 personen

1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
1/2 knolselderij, schoon en in blokjes (hoeft niet heel klein)
2 envelopjes/buisjes saffraan
scheut witte wijn (ca. 75 ml)
1 liter groentenbouillon
100 gr crème fraiche
walnootolie

Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en de saffraan toe, bak even mee en schep een paar keer om. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat alles 25 minuten zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
Klop met een garde de crème fraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat hem iets inkoken tot hij wat dikker wordt. Giet in kom of bord en schenk er wat notenolie op.

In eerste instantie denk je natuurlijk; knolselderij en saffraan?? Buh! Maar echt, het is een wonderlijk heerlijke combinatie en de walnotenolie maakt het helemaal af en sjiek. Nu hou ik sowieso van soep maar dit was meteen een topper! Mocht je nog nooit saffraan gebruikt hebben (er schijnen mensen te zijn bij wie dat zo is), grijp dan nu je kans!

Een recept van (hoe kan het ook anders) Yvette van Boven. Koopt allen haar geweldige kookboeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen