Bijgerecht, 6-8 personen
900 gr spruitjes, schoongemaakt
2 uien, fijngesneden
2 el olijfolie
50 gr ongezouten roomboter
2 tenen knoflook, geplet
1/2 groentenbouillonblokje, verkruimeld
250 ml crème fraiche
1 tl vers geraspte nootmuskaat, plus extra voor erover
200 gr voorgekookte, vacuüm verpakte kastanjes, grof verkruimeld/gesneden
Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 3 tot 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Fruit
intussen de ui in de olijfolie en de helft van de boter ongeveer 10
minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en het verkruimelde
bouillonblokje toe en bak 2 minuten mee, tot alles gemengd is. Haal van
het vuur.
Hak de spruiten grof en roer met de rest van de boter
door het uimengsel, samen met de crème fraiche en de nootmuskaat. Zet
terug op het vuur tot het bubbelt en breng op smaak met zout en peper.
Roer de kastanjes erdoor en strooi er voor het serveren nog wat
nootmuskaat overheen.
Zo heb je je spruiten nog nooit
geproefd! Wat een geweldig recept is dit!! Volgens mij krijg je hier
zelfs de grootste spruitenhater nog mee aan het eten. Een geweldig
bijgerecht als je iets speciaals hebt, Kerstmis of zo. Maar zo lang zou
ik er niet mee wachten.
Voorgekookte en vacuüm verpakte kastanjes zie
je rond de Kerst tegenwoordig ook wel in de "normale" supermarkt. Je
kunt het ook proberen bij de natuurwinkel, de poelier, de groothandel,
de markt of internet. Let op dat je geen gezoete kastanjes koopt!
Recept uit het geweldige magazine BBC Good Food
Geen opmerkingen:
Een reactie posten