vrijdag 5 februari 2016

Courgetteplaattaart

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, of vers bladerdeeg op rol
1 courgette, in schijfjes
ricotta
pesto
olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
eventueel pijnboompitten, geroosterd
eventueel vers basilicum

Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar, in een rechthoek. Bedek met ricotta en verdeel daarover 3 el pesto.
Verdeel de schijfjes courgette erover, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper.
Bak 15-20 minuten in de oven op 200C.

Optioneel: bestrooi na het bakken met de geroosterde pijnboompitten en de basilicumblaadjes.

Dit is uitermate simpel, en uitermate lekker. Uit het Forest Feast Kookboek van Erin Gleeson, een absolute aanrader. Een heel mooi boek om te zien, je krijgt meteen zin om de recepten te maken, en het is 100% vegetarisch. Kun je je voornemen om minder vlees te eten waarmaken zonder enige moeite ;)
Het is ook supermakkelijk om op dit recept te variëren. Je kunt er bijvoorbeeld andere groenten bij doen, zoals aubergine of cherrytomaatjes. Ook kun je het basilicum vervangen door andere kruiden en de pijnboompitten door een ander soort noten. Je kunt het geheel ook nog wat oppimpen door er bijvoorbeeld geitenkaas of blauwe kaas op te doen. 
Als je iets meer tijd hebt kun je ook wat uien op een laag vuur bruin bakken en die als onderlaag gebruiken. Of je gebruikt nog wat meer (rode) uien en maakt er een uientaart van, bijvoorbeeld met geitenkaas, walnoten en bieslook! Eindeloze mogelijkheden :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten