Voor bij de thee/koffie
ongeveer 12 stuks
100 gr pure chocolade, in stukjes
100 gr witte chocolade, in stukjes
50 ml slagroom
1 el roomboter
Verwarm de room in een pannetje met dikke bodem. Laat de roomboter hierin smelten en daarna ook de chocola. Roer alles tot een homogene massa hebt en verdeel de ganache over je vormpjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Laat de witte chocola au bain marie smelten.
Druk de bonbons uit de vormpjes, snijd eventueel netjes bij en doop met de bovenkant in de witte chocola. Doe het snel, want als je ze te lang vasthoudt smelten ze erg snel!
Leg op een stukje bakpapier en laat drogen en zet daarna terug in de koelkast tot gebruik. Laat even een half uurtje op kamertemperatuur komen.
Had ik nog nooit gedaan, bonbons maken. Erg leuk om bij de thee je zelfgemaakte bonbons te eten. En lékker!! Had ik nooit gedacht en ga ik dus zeker vaker doen! Helaas vergeten om een foto van te maken....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten