Voorgerecht
4 personen (ik maakte de helft)
300 gr rode rijst uit de Camargue (ik kon dat nergens krijgen en heb Thaise rode rijst gebruikt, erg lekker en volgens mij hetzelfde)
2 little gems
75 gr hazelnoten, geroosterd
200 gr rozijnen
een bosje peterselie, grof gehakt
2 eendenborsten met vel, op kamertemperatuur, drooggedept en ingewreven met zout en peper
Voor de dressing:
2 tenen knoflook uit de pers
4 el wittewijnazijn
rasp en sap van 1 limoen
1 snuf kerrie
1 tl karwijzaadjes
2-3 el abrikozenjam
150 ml olijfolie
75 ml zure room
Maak eerst de dressing:
klop alle ingrediënten door elkaar. Je kunt deze dressing een dag en de koelkast bewaren.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd de little gems in reepjes en meng met de rijst. Voeg de hazelnoten, rozijnen en de peterselie toe en schep alles door elkaar.
Verhit een koekenpan (droog, zonder olie of boter!) en leg de eendenborsten er met de velkant onder in. De vetlaag zal smelten en zorgen voor genoeg vet om in te bakken. Bak de eendenborsten in 4-5 min per kant mooi rosé en snijd daarna in plakjes.
Schep de sla op borden en besprenkel met de dressing. Schik de plakjes eendenborst erop.
Perfect als voorgerecht, zalige dressing! Als je een hele eendenborst pp gebruikt ook een zeer goed hoofdgerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten