Salade, bijgerecht
4 personen
250 gr couscous
2 handen gemengde noten; hazelnoten, walnoten, pijnboompitten
een flinke hand rozijnen
verschillende groene kruiden: munt, peterselie en koriander. Je kunt naar je eigen smaak natuurlijk ook andere kruiden gebruiken. Niet te weinig, van alles 1 flinke hand, of meer als je wilt.
Dressing:
1 el zaadjes uit kardemompeulen, maak fijn in de vijzel (neem géén kardemompoeder, dat smaakt compleet anders!!)
1 flinke el honing
1 teen knoflook uit de pers
het sap van 1 citroen
zwarte peper naar smaak
zout
75 ml olijfolie
Doe de couscous in een flinke kom en giet er 250 ml kokend water op en eventueel een scheutje olijfolie. Roer even door met een vork en hang er een theedoek over. Roer na 2 minuten nog eens door met een vork en hang de theedoek terug. Na nog eens 2 minuten weer doorroeren , zoveel mogelijk klontjes eruit halen en klaar.
Rooster de noten in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten apart want die gaan sneller!
Hak de kruiden fijn en doe samen met de rozijnen en de noten bij de couscous.
Doe voor de dressing de fijngemalen kardemom met de andere ingrediënten in een kommetje en meng. Klop de olie er in een dun straaltje door. Roer de dressing door de couscous en bewaar in een afgedekte kom of schaal.
Deze salade kun je prima een dag van tevoren maken want de dag erna is hij nóg lekkerder. In de koelkast bewaren natuurlijk.
De lekkerste salade van 2011! Met dank aan Yvette van Boven, van wiens kookboek Home Made ik een enorme fan ben en waar dit recept ook in staat! Met vele andere geweldige recepten trouwens.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten