donderdag 7 maart 2013

Pannacotta van karnemelk met saffraanabrikozen

nagerecht
4 personen

3 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
60 gr fijne kristalsuiker
300 ml karnemelk
150 ml vers geperst citroensap (ongeveer 4 citroenen)
1 buisje saffraan
175 gr gedroogde abrikozen, in reepjes
50 gr gedroogde gojibessen
1 volle tl maizena

Week de gelatine 5-10 min in een kom met ruim koud water. Breng de slagroom met de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur, knijp het water uit de gelatineblaadjes, roer ze door de room en laat oplossen. Zet de pan in een laagje koud water en roer af en toe om, zodat het snel afkoelt tot lauw.
Schenk al roerend de karnemelk erdoor en verdeel over 4 glazen. Laat in de koelkast 2-3 uur opstijven.
Breng voor de saffraanabrikozen 150 ml water met het citroensap en de saffraan aan de kook. Roer de abrikozen en cranberries erdoor en breng weer aan de kook. Roer de maizena los met 2 el koud water en roer door het abrikozenmengsel zodat het bindt. Draai het vuur uit en laat ze wellen en afkoelen tot gebruik.
Schep het fruit op de pannacotta.

De eerste keer in mijn leven dat ik gelatine heb gebruikt! Blijkt dus helemaal niet ingewikkeld te zijn.
Een heel lekker friszuur toetje en dan met die heerlijke saffraansmaak erbij, echt goed! Maak van het fruit gewoon een dubbele hoeveelheid en gebruik het in de griekse yoghurt met cruesli bij het ontbijt, het is namelijk ook nog eens supergezond want gedroogd fruit bevat veel vezels en gojibessen behoren tot jet zogenaamde superfruit!

Ik heb dit dessert tot voor kort altijd gemaakt met gedroogde cranberries, want in de tijd dat dit recept in de Delicious stond waren gojibessen nog nergens te krijgen. Tegenwoordig word je ermee doodgegooid, elke zichzelf respecterende supermarkt heeft nu een superfoodschap en gojibessen behoren daartoe. In dit recept staan dus gojibessen, maar cranberries kunnen dus ook prima, zitten afgeladen vol met vitamine C en zijn in dit recept ook heerlijk. Ik weet niet beter want moet de gojibessen nog gaan uitproberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten