250 gr rijst (basmati of pandan)basilicum, blaadjes gescheurd
1 rode paprika, gesneden
bosje munt, blaadjes gescheurd
bosje koriander, grof gesneden
2 bosuien, in ringetjes
1 rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 grote mango, in blokjes
royale hand geroosterde, gezouten pinda's
royale hand kokosvlokken
gebakken uitjes (kant en klaar)
zout
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven, spreid uit op een schaal en laat afkoelen.
Doe de afgekoelde rijst met alle andere ingrediënten, behalve de uitjes, in een kom en vermeng alles losjes. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep op en bestrooi met de gebakken uitjes.
Dit is weer een ultieme zomersalade van, och ja, daar is ie weer: Ottolenghi! Tja, wat zal ik zeggen? Hij is nu eenmaal geniaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten