2-3 personen
1 grote aubergine, in blokjes
2 stelen bleekselderij, gesneden
1 rode ui, gesnipperd
1 groot blikje tomatenpuree
2 pruimtomaten, in stukjes
50 ml wittewijnazijn
2 tl suiker
1 el rozijnen
1 el kappertjes
1-2 el pijnboompitten
lekker brood voor erbij
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de aubergine rondom bruin en schep uit de pan. Doe nog een scheut olijfolie in de pan en fruit de bleekselderij met de ui een paar minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenstukjes, wittewijnazijn en 100 ml water toe en breng tegen de kook.
Doe de aubergine terug in de pan. Schep de suiker, rozijnen en kappertjes erdoor. Leg de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.
Breng de caponata op smaak met zout en zwarte peper en bestrooi met de pijnboompitten.
Dit gerecht is eigenlijk een bijgerecht en wordt geserveerd bij bijvoorbeeld geroosterd rundvlees. Wij eten het eigenlijk altijd als vegetarisch hoofdgerecht met lekker brood erbij en dan zijn we DIK tevreden! Ik doe er zelf trouwens altijd veel meer rozijnen door dan die ene eetlepel in het recept, maar dat hangt natuurlijk helemaal van je smaak af.
Dit is een recept uit het fantastische kookboek Stoven met Janneke, van Janneke Philippi. Doe het lekker aan jezelf cadeau of zo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten