hapje of voorgerecht
4-6 personen (al kwamen wij met zijn 2-en ook een heel eind)
3 of meer hele bollen knoflook
olijfolie
stokbrood
geitenkaas, verkruimeld
peterselie, fijngehakt
pijnboompitten, geroosterd
Verwarm de oven voor op 180C.
Snijd een klein stukje van de bovenkant van de knoflookbollen af zodat de toppen van de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bollen op een stuk aluminiumfolie en druppel langzaam een paar eetlepels olijfolie over de opengesneden kant.
Verpak goed in de folie en leg een uur in de oven.
Snijd het stokbrood in sneetjes, bestrijk met olijfolie en rooster in de grillpan. Of in de oven. Doe in een kom. Zet op tafel. (Niet te lang van tevoren natuurlijk, want dan zijn ze alweer koud, probeer het zo uit te mikken dat het brood klaar is iets nádat de knoflook gaar is).
Als de knoflook klaar is, leg dan de bolletjes op een bord en zet de geitenkaas, peterselie en pijnpitten ernaast alsmede een grote fles frisse witte wijn. Of rosé.
Nu kan iedereen voor zichzelf teentjes knoflook uitknijpen boven zijn broodje, lekker uitsmeren en beleggen met geitenkaas, peterselie en pijnboompitten.
Een geniaal recept van Sylvia Witteman. Je hebt eigenlijk niet eens meer een hoofdgerecht nodig hierna, dus wat moet ik er nog meer van zeggen? PROBEER HET!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten