Caramelnotenchocoladefudgetaart
ca 16 personen
Bodem:
1 pak bastognekoeken
150 gr boter
Vulling:
125 gr boter
400 ml gecondenseerde melk
2 el honing
150 gr suiker
250 gr walnoten (maar minder kan ook prima!)
100 gr melkchocolade (is een dun laagje, wil je een dikkere laag gebruik dan het dubbele of doe er boter bij)
Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.
Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en maal tot kruimels.
Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje en meng met de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en duw goed aan met een lepel.
Voor de vulling:
Snijd de boter in stukjes en doe samen met de gecondenseerde melk, honing en suiker in een grote steelpan. Verwarm al roerend zonder het aan de kook te brengen, tot de suiker oplost. Zet het vuur wat hoger en verwarm het mengsel al roerend nog 15 minuten, totdat het glanzend, dik en caramelkleurig is geworden. Voeg de gehakte walnoten toe en schenk de fudge bovenop de bastognebodem, strijk glad en laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie en bestrijk de fudgelaag met de gesmolten chocolade. Laat afkoelen.
Je kunt als de chocolade is gestold met poedersuiker leuke figuurtjes op je taart aanbrengen.
Deze taart is enorm machtig, dus je hoeft maar hele kleine puntjes af te snijden, maar hij is ook enorm verslavend!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten