zaterdag 18 september 2010

Scones met jam en room

Gebak
12 stuks

1 el poedersuiker
375 gr bloem
1,5 el bakpoeder
220 ml melk, plus beetje extra
30 gr ongezouten boter, gesmolten
aardbeienjam of verse aardbeien
slagroom, geklopt

Verwarm de oven voor op 200C.
Zeef de suiker, de bloem en het bakpoeder met een snufje zout boven een kom. Voeg de melk en de boter toe en meng alles vlug door elkaar. Kneed het deeg even licht door tot het soepel is en druk het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 3 cm dik.
Gebruik een steker of een klein glas om rondjes van ongeveer 5 cm. doorsnee uit te steken en leg deze naast elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat.
Kneed de deegafsnijdsels samen, druk het deeg uit en steek ook hieruit rondjes. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk en bak ze 8-10 min. tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
Serveer warm met jam of verse aarbeien en slagroom.

Erg decadent met die slagroom, maar het moet wel echt, niet weglaten!!!

De foto is niet van mij, maar van één van mijn bloglezers. Vind ik leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten